E-Perolehan

Gantian Kad CIDB Hilang / Rosak

Perlukan Bantuan Untuk Pengurusan Gantian Kad CIDB? Jangan Risau Kami Bersedia Membantu Selesaikan Segala Masalah Anda.

Kami Bantu Anda

Selasaikan Masalah Pengrurusan Berkaitan Pendaftaran Syarikat Dengan Kementerian Kewangan Malaysia & Sijil MOF.

Mohon Gantian Sekarang

Lengkapkan Maklumat Anda DIbawah

  • Maklumat Pemegang Kad

  • Maklumat Pewaris

  • RM 0.00
    Saya bersetuju dengan terma & syarat. *

Soalan Lazim

Jawapan bagi setiap persoalan anda di sini.

Kad Personel Binaan CIDB adalah kad/lesen yang dikeluarkan oleh CIDB kepada pekerja binaan yang telah menjalani latihan asas & keselamatan ditapak binaan. Pekerja binaan wajib memiliki Kad Personel Binaan CIDB yang sah sebelum memasuki tapak binaan.

Kad Personel Binaan CIDB juga dikenali sebagai Kad Hijau CIDB. Kad Personel Binaan CIDB (kad pintar) kini memiliki ciri-ciri keselamatan yang tinggi mengandungi identiti pemegang kad.

Isi Borang Permohonan Online & buat bayaran pembaharuan kad.

Sila rujuk jadual kadar bayaran yang disediakan

Selepas Borang Permohonan Online & bayaran diterima, permohonan akan diproses dan Pas Sementara CIDB (sah untuk 60 hari) akan di email kepada pemegang kad. Kemudian, Kad Personel Binaan CIDB yang siap diperbaharui oleh CIDB akan di pos kepada pemegang kad.

MyCIDB dapat membantu pekerja & majikan perbaharui Kad Personel Binaan Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) dengan lebih mudah & lancar. Dengan kepakaran yang ada, setiap permohonan dapat disiapkan lebih cepat & tidak membebankan anda.

Ya, semua bayaran akan dikembalikan kepada pemohon jika permohonan tidak berjaya kecuali caj proses sebanyak RM10 akan dikenakan.

Mohon Sekarang